Община Смолян награди 33-ма дейци на образованието и културата, както и 50 ученици

Община Смолян награди по повод 24 май 33-ма дейци на образованието, науката, културата и журналистиката, както и 50 ученика, класирани на национални олимпиади и състезания. Отличията бяха връчени на тържествата за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
През вековете България единствено е просъществувала, защото сме запазили нашата идентичност, а без култура и писменост това бе невъзможно, посочи в словото си кметът на Смолян Николай Мелемов. „Всяка епоха създава почит и възхвала за ония свои дейци, които са я белязали със значими дела. Но в човешката история има дела, които не се побират в границите на една епоха. Такова е делото на нашите просветители – светите братя Кирил и Методий“, заяви Мелемов.
Сред отличените с годишната награда на Община Смолян дейци на просветата и културата са арх. Антон Иванов, актьорът Васил Читанов, председателят на клуб „Зевзек“ Веселина Бабаджанкова, Анна Болгурова, Здравка Субашиева, дългогодишен преподавател в Детската музикална школа при читалище „Христо Ботев“ в Смолян.
За първи път Общината даде награди и на 50 ученика, представили се на национални олимпиади и състезания. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари