Община Тутракан кандидатства с проект за модернизация на уличното осветление в няколко населени места

Община Тутракан кандидатства с проект за цялостна модернизация на уличното осветление в общинския център и селата Нова Черна, Старо село, Търновци  и Цар Самуил. Това съобщиха с публикация във Фейсбук от администрацията.
Проектът е на стойност 1 374 709,20 лв. Средствата ще бъдат отпуснати по Процедура за енергийно ефективни системи за улично осветление от националния план за възстановяване и устойчивост. Дейностите предвиждат монтаж на над 2000 нови осветителни тела.
Реализацията на проекта е гаранция за подобряване качеството на системата за външно изкуствено осветление на населените места. Това ще доведе до икономия на електрическа енергия, по-голяма надеждност и качество на осветлението, намаляване разходите за поддръжка и ползване на специализирана техника и намаляване на парниковите емисии.
В края на миналата година община Тутракан спечели друг проект за обновяване на част от уличното осветление в града. От администрацията съобщиха за БТА, че дейностите по него все още не са започнали, тъй като част от фирмите, които са участвали в обществената поръчка за изпълнението на проекта обжалват процедурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари