Община Велико Търново откри дарителска сметка в подкрепа на хората, чиито домове пострадаха от градушката на 12 юни

Община Велико Търново откри дарителска сметка в подкрепа на хората, чиито домове пострадаха от градушката на 12 юни, съобщиха от пресцентъра на общината.
Най-значителни са материалните щети в селата Малки чифлик, Шереметя, Къпиново, Церова кория, Арбанаси. Продължава работата на общинските комисии за описване на щетите, сформирани от кмета Даниел Панов. Екипите са на терен и по списък, предоставен от кметовете на населените места, оглеждат всички пострадали имоти за увредени покриви, прозорци и фасади. На място се съставя документацията, нужна за отпускане на еднократна държавна помощ на засегнатите домакинства – до 1520 лева.
Над 14 хиляди цигли и керемиди са дарени до момента за селата Шереметя, Малки чифлик, Къпиново и Церова кория. Очакват се още доставки и през следващите дни. 
Даренията могат да бъдат направени по банков път на сметката на Община Велико Търново, с основание Природно бедствие на 12 юни 2024 г.
Вчера от Асоциацията на застрахователите разпространиха съобщение, че екипите от вещи лица също правят огледи на щетите, предявени в различните застрахователни дружества във Великотърновско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари