Община Ветрино набира доброволци за отряда срещу бедствия и пожари

Рекламирай в beZpartien.bg

Ветрино набира доброволци за отряда за борба с бедствия, аварии и пожари, съобщиха днес от Общината. С решение на Общинския съвет броят им трябва да стане 25, като в момента са петима.
От Общината уточниха, че има много желаещи да се запишат като доброволци. Ако отрядът бъде попълнен с 25 души, разходите за 20 от тях ще бъдат поети по реда на Наредбата за създаването на този тип формирования. За останалите петима средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет.
Доброволците са на подчинение на кмета и на общинския служител по Гражданска защита. При пожар те ще получават нареждания от началника на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението в Провадия. Всеки член на отряда ще има граждански договор с общината и ще получава заплащане само когато участва в спасителни акции.
На територията на Ветрино отново има противопожарен автомобил. Той е собственост на частна фирма. С разширяването на доброволческото формирование общинската управа се надява да получи от МВР и рециклирана противопожарна кола.
По данни на Регионалната служба по пожарна безопасност във Варна във всички общини в областта има създадени доброволни формирования, които се включват в борбата с бедствията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *