Общините трябва да бъдат по-гъвкави при оползотворяването на европейските средства, каза Вълчо Вълчев от Община Суворово

Рекламирай в beZpartien.bg

Общините трябва да бъдат по-гъвкави при оползотворяването на европейските средства, от които могат да се възползват. Това каза Вълчо Вълчев от община Суворово, който се включи в Регионалната конференция „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, организирана днес във Варна от Българската телеграфна агенция в Националния пресклуб на Агенцията в града. Проектът се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия.  
Получаването на определени суми по оперативните програми чрез различни проекти не бива да бъде самоцел. Тези средства трябва да бъдат използвани след внимателна преценка, посочи още той.
Вълчо Вълчев бе категоричен, че инвестициите не бива да бъдат хаотични, а следва да се правят след обстоен анализ за нуждите на определените райони на страната. „Суворово обикновено заема средни позиции, що се касае до развитието на общините. Ние правим всичко възможно да се задържим на едно добро ниво и да успяваме в това парите от различни програми и фондове да се разходват умно“, добави Вълчев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *