Общински съветници предлагат да бъдат поставени български знамена във всички спортни зали и физкултурни салони в община Силистра

Рекламирай в beZpartien.bg

Общинските съветници от групата на ПП „Възраждане“ в Силистра предлагат да бъдат поставени български знамена във всички спортни зали и физкултурни салони на територията на общината. Това съобщи за БТА общинския съветник Свилен Димитров, който е един от вносителите на докладната записка.
„Националните символи са на видими места в спортните и тренировъчни центрове на всяка уважаваща себе си държава. Наша проверка показа, че в почти нито една зала в общината не се вее българското знаме. Според нас е важно за спортистите да имат обединяващ фактор. Всички трябва да работим за развитие на българския спорт, независимо от клуба, за който се състезаваме“, каза Димитров.
Предложението предвижда във всяка спортна зала и физкултурен салон в община Силистра да бъдат поставени български знамена с размер не по-малък от 90/150 сантиметра. То ще бъде гласувано на предстоящото заседание на местния законодателен орган, насрочено за 28 март и трябва да бъде осъществено в срок от три месеца, ако бъде прието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *