Общински съветник от Смолян внесе предложение за провеждане на изнесени заседания в селата

Общинският съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Турналиев внесе в Общинския съвет предложение за провеждане на изнесени заседания в селата, съобщиха от коалицията.
„Идеята е да се обърне внимание на селата и хората, които живеят там да не се чувстват изолирани. Ако се проведе сесия в дадено село, ще се коментират проблемите по-задълбочено“, каза за БТА Турналиев. Като за начало той предлага първото изнесено заседание да се състои през август в село Мугла. „Надявам се да се оформи традиция, едно от заседанията през лятото да бъде в някое от селата. Не го формулираме като промяна в правилника, а като конкретно предложение, като началото да се постави през тази година“, добави съветникът. 
Предложението за село Мугла е заради сериозното положение, в което се намира населеното място. „Пътят до селото буквално е затворен, минава се през обход и се пътува над 60 километра. На практика тези хора нямат достъп до общинския център, близките им трудно ги посещават. В същото време там се наблюдават приятни активности – читалището функционира, развива се туризъм, провежда се рок фестивал. Лично аз смятам че трябва да бъдат подкрепени хората, защото селото има голям потенциал“, каза още Ивайло Турналиев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари