Общинските съветници в Ловеч приеха дарението за придобиване собствеността на градския стадион, тренировъчната база и футболния клуб в града

Общинските съветници в Ловеч единодушно приеха дарението от дружество „Ловеч-спорт 96“ за придобиване собствеността на градския стадион и тренировъчната база с прилежащите ѝ терени и сгради, както и на фирмения футболен отбор „Литекс“. Взето бе решение и за приемане като дарение от „Литекс комерс“ АД на още един имот, освен спортните, който е в кв. „Вароша“. 
Илия Терзиев от „Литекс комерс“ АД посочи от името на мажоритарния собственик Гриша Ганчев, че през годините дружеството е направило инвестиции в Ловеч и в спорта за над 25 милиона лева. „Бяха създадени изключително работещи футболни клубове, школи, които действат и в момента, беше реновиран центърът на Ловеч от страна на хотела, който вдигнахме от една руина. Имахме планове да направим и трети хотел, но се оказа икономически неизгодно, защото на практика се конкурирахме сами със себе си“, каза Терзиев. 
Относно имота в кв. „Вароша“, който даряват на Общината, той заяви, че са били вложени в него около 1,9 милиона лева, за да се премахне частта, която е почнала да се руши и е оставен на ниво приземен етаж. 
„Решението на дружеството към момента е да се оттегли от футбола и изцяло да се концентрираме към борбата. Ние се оттеглихме безрезервно и от ЦСКА – София. Към момента искаме нашата любов и това, което сме направили, да дадем възможност на вас, общинските съветници, и в лицето на кмета да продължите една кауза, която за нас беше верую. Ние като „Литекс“ и лично г-н Ганчев с огромна любов и желание за бъдещето иска да дари абсолютно безвъзмездно без никакви задължения спортните имоти, както и футболния клуб“, добави Илия Терзиев. 
Представители на гражданска група „Ловчанци“ и на „Ултрас Ловеч“, организацията, която обединява всички футболни фенове, заявиха, че трябва всички ловчалии да се обединят отново в града да има футбол на високо ниво. Те добавиха, че имат идеи и визия за управлението и развитието на футболния клуб и спорта в града.
В решенията за приемането дарението е посочено още, че кметът на община Ловеч се задължава да представи концепция и финансова обосновка за управлението на имотите в рамките на три месеца от влизане в сила на решенията.
Както БТА съобщи, внесените в Община Ловеч предложения за безвъзмездно дарение включват градския стадион с 13 изградени сгради, тренировъчната база от 113 декара и още един терен в близост до нея, както и сградата на бившия басейн.
 „Литекс комерс“ притежава ловешкия футболен клуб от 1996 г. а „Ловеч-спорт 96“ стопанисва и управлява стадиона и тренировъчната спортна база, като 51 процента са на „Литекс комерс“, а 49 на сто е делът на Общината.
Придобивайки тези имоти, футболният клуб ще стане общински.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари