Общинските структури на ДПС в Търговище излязоха с декларации в подкрепа на областния лидер Хамди Илиязов

Общинските структури на Движението за права и свободи (ДПС) в Търговище излязоха с декларации в подкрепа на областния лидер Хамди Илиязов, адресирани до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. До изготвянето на документите се стигна след разпространена вчера в социалните мрежи информация за недоволство от начина на ръководене на областната организация и разграничаване от нейните решения, за което Доган е бил информиран с отворено писмо.  
И петте общински организации на ДПС в областта посочват, че документът е с невярно съдържание, и че стоят твърдо зад областния председател на ДПС – Търговище Хамди Илиязов. 
Общинският председател на ДПС в Попово Емел Расимова коментира пред БТА, че е нередно човек, който не познава структурата и дейността на организациите и ръководството в регион Търговище, да коментира и създава напрежение. Според декларацията на ДПС – Попово информацията цели „разцепление в една от най-сплотените структури, начело с г-н Хамди Илиязов, дългогодишен областен председател, с доказани лидерски умения“. „Ние сме хора на ДПС – уважаваме лидера си и съпредседателите на партията“, каза още Расимова. „Няма да позволим провокации, които целят смут сред нашите избиратели и трусове в организацията ни“, пише в документа, разпространен от Общинската организация на ДПС в Попово. 
Пред БТА общинските председатели на партията в Попово – Емел Расимова, на Омуртаг Бахтишен Хюсеинова, на Антоново – Юсуф Исмаилов и на Опака Мустафа Феимов потвърдиха позициите си в подкрепа на Илиязов, както и желанието си да се намери път към заедност и единство в ДПС. 
В декларацията на общинския председател на ДПС в Антоново Юсуф Исмаилов пише: „горди сме с постигнатите резултати на произведените на 9 юни 2024 г. парламентарни избори, които наредиха ДПС като втора политическа сила на картата на България. Този резултат е постигнат благодарение на единството и сплотеността на структурите на ДПС“.
Бахтишен Хюсеинова допълва, че решенията са взети „единодушно, след множество обсъждания и консултации“ и не бива да се поставят под съмнение. „Аз съм от Омуртаг и милея за града, вярвам че постепенно нещата ще се променят“, каза днес Хюсеинова. И призова да не се позволява на интернет-интригите на реално неживеещи на територията на област Търговище хора да формират мнение. 
„Обезпокоени сме от процесите, които се случват последните няколко дни в партията. С дълбока загриженост отбелязваме, че разделението и разцеплението са неприемливи и несъвместими с нашите ценности и принципи. За нас каузата на ДПС е най-важната“, пише общинският председател в Опака Мустафа Феимов. 
Декларациите на общинските организации на ДПС от област Търговище са изпратени до почетния председател на партията Ахмед Доган, до съпредседателите Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. 
БТА припомня, че през седмицата ДПС – Търговище свали доверие от народния представител Джейхан Ибрямов и посочи, че мотивите за това са трупани с години. За БТА депутатът каза, решението за свалянето на доверието е взето под натиск. По-късно парламентарната група на ДПС изключи от състава си Джейхан Ибрямов.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари