Общинският съвет в Плевен актуализира състава на Местната комисия за обществен ред и сигурност

Общинският съвет на Плевен актуализира състава на Местната комисия за обществен ред и сигурност в началото на днешното си заседание. 
Тя се състои от 15 членове, като от вместо трима, бе решено общинските съветници да са петима. За председател е определен председателят на ОбС доц. д-р Иван Малкодански. По време на дебатите бе прието да отпаднат като членове на комисията двама представители на частни охранителни фирми, а те да бъдат канени като консултанти при нейни заседания. В комисията влизат още представители на общинската администрация, полицията, на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Районна прокуратура и на Регионалния инспекторат по образованието.
В едномесечен срок след приемане на решение за състава на комисията, тя трябва да бъде свикана за първото си заседание.
Днешното заседание на Общинския съвет в Плевен е продължение на сесията от 30 май. Тогава от 53 точки в дневния ред съветниците успяха да приемат само шест след осемчасово заседание. Това наложи председателят доц. д-р Иван Малкодански да определи друг ден за продължаване на сесията. Общинските съветници днес трябва да решават за предоставяне на имоти на читалища, безвъзмездното прехвърляне на общински имот на Църковното настоятелство при храм „Свети Николай“ в село Ясен и други. Последните четири точки от дневния ред са питания към кмета.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари