Общо 114 служители на ОД на МВР – Ямбол бяха наградени по случай професионалния им празник

Общо 114 служители на Областната дирекция (ОД) на МВР – Ямбол са наградени за постигнати високи резултати по случай професионалния им празник 5 юли и 145 години от създаването на Министерство на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на ямболската полиция.
Както съобщи БТА, в навечерието на празника полицията в Ямбол по-рано днес организира Ден на отворени врати. Водосвет на нови патрулни автомобили и молебен за здраве на служителите на ОДМВР – Ямбол отслужиха архиерейският наместник архимандрит Димитрий и отец Жельо.
Със заповеди на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов с отличие „Почетен знак на МВР – II степен“ са наградени директорът на ОД на МВР – Ямбол старши комисар Иван Русев и комисар Георги Кючуков – началник отдел „Охранителна полиция“.
С „Почетен знак на МВР – III степен“ от министъра на вътрешните работи са наградени старши инспектор Костадин Атанасов, главните инспектори Любомир Донев, Живка Ботева и Илиян Анастасов. С „Писмена похвала“ от министъра са отличени осем служители от областната дирекция.
Със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев с „Писмена похвала“ са отличени десет служители, а други петима – с „Грамота“ от административния секретар на ведомството Лилия Бочева.
Със заповеди на директора на ОДМВР – Ямбол с „Писмена похвала“ са наградени 21 служители, а 20 служители са повишени в длъжност. Определени са три колективни парични награди и една индивидуална. С заповеди на началници на отдели, сектори и районните управления с „Писмена похвала“ са отличени общо 45 служители.
Професионалният празник на МВР се отбелязва на 5 юли с решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г., сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. На тази дата се отбелязва годишнина от издаването (1879) на Указ 1 от княз Александър I, с който се създава Министерството на вътрешните работи на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ Министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари