Общо 134 акта и 1074 фиша за нарушения бяха наложени при специализираната полицейска операция в Габрово

Рекламирай в beZpartien.bg

Общо 134 акта и 1074 фиша за нарушения бяха наложени при специализираната полицейска операция в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Габрово.
Нарушенията са установени в периода от 15 до 24 март на територията на област Габрово по време специализирана полицейска операция, насочена към ефективното опазване на обществения ред, осигуряване безопасността на движението по пътищата, изпълнение на мерки за ограничаване причините и условията за настъпване на пътнотранспортни произшествия и ограничаване пътния травматизъм, противодействие на незаконната миграция, противодействие на кражби и грабежи, допълват от полицията. 
В хода на акцията са проверени 2697 моторни превозни средства и 3260  лица. Съставени са 134 акта за установяване на административни нарушения и са наложени 1074 глоби по фиш. Извършени са 500 проверки на водачи за употреба на алкохол, като от тях деветима са с положителни проби. Водачите, тествани за употреба на наркотици, са 23, като от тях четирима са с положителни проби. Извършени са проверки на шестима чужди граждани. Установените нарушения на скоростните ограничения са 486. Общо 26 са проверените места за подслон и сборища на криминално проявени лица. Проверените лица с криминални прояви са 46, информират още от полицията. 
БТА припомня, че по данни на МВР двама души са загинали, а 17 са ранени при 13 тежки катастрофи в страната през последното денонощие. От началото на месеца са станали 394 пътнотранспортни произшествия, при които живота си за загуби 24 души, а пострадалите са 500. От началото на годината катастрофите са 1344 с 82 жертви и 1662-ма ранени. При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат  23-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *