Общо 150 творби се състезават в петото издание на Националния литературен конкурс „Асен Разцветников“

Общо 150 творби се състезават в петото издание на Националния литературен конкурс „Асен Разцветников“, съобщиха от Народно читалище „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица. Най-много са тези на авторите в трета възрастова група – над 19 години, като в нея са подадени 78 стихотворения и 47 разказа и есета. Активно са се включили и творците на възраст между 11 и 19 години, които са участвали със 17 поетични произведения и 8 в раздел проза.
Националният литературен конкурс “Асен Разцветников” се организира от читалище „Напредък – 1869“  и Литературен клуб “Асен Разцветников” към него с финансовата подкрепа на Община Горна Оряховица. Тази година той е на тема “При тебе спря тогава любовта…” и подтема “Възможна ли си или просто си съкровище…”. В конкурса участват автори на поезия и проза, които се представят с по едно стихотворение, съдържащо най-много 28 стиха, или прозаична творба до четири печатни страници А4 под формата на разказ, пътепис по преживяно или есе. Произведенията трябва да не са публикувани на хартиен или електронен носител и награждавани в други литературни конкурси до обявяване на резултатите, посочват организаторите на литературното състезание.
Участниците са разпределени в три възрастови групи: от 11 до 14 години (5-8 клас), от 15 до 19 години (9-12 клас) и над 19 години. Техните творби се оценяват на анонимен принцип от компетентно жури, което до 31 октомври ще обяви резултатите от конкурса на фейсбук страницата на горнооряховското читалище. Предвидени са първа, втора и трета награда и диплом във всяка възрастова група на двете категории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари