Общо 16 кадети от старшинския колеж към Военноморското училище във Варна получиха първо звание

Общо 16 кадети от Випуск 2024 „Цар Симеон Велики“ на Професионалния старшински колеж към Висшето военноморско училище (ВВМУ) във Варна получиха днес първо старшинско/сержантско звание. Тържествената церемония се проведе пред паметника на патрона на училището Никола Вапцаров в двора на флотската Алма матер.
Първенец на випуска е младши сержант Иван Димитров. Той бе награден с предметна награда – книга на историческа тематика, както и икона на Св. Николай Чудотворец от началника на ВВМУ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров.
Той поздрави випуска с успешното му дипломиране и му пожела здраве, щастие, благополучие и попътен вятър. „От днес почти всички от вас прекрачват прага на сержантския и старшинския корпус на въоръжените сили на Република България, преминавайки в едно ново качество вие поемате нелеката роля да бъдете младите тактически лидери, т.е. вие непосредствено да ръководите дейността на вашите подчинени курсанти, матроси и войници“, каза в словото си проф. Медникаров. 
Той пожела на завършващите успешна служба и ги призова да помнят наученото от техните командири и инструктори в колежа. 
На церемонията присъстваха областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева, заместник-кметът на общината Илия Коев, близки и роднини на кадетите от випуска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари