Общо 160 хил. лв. ще бъдат отпуснати за ремонт на салона на Народно читалище „Зора-1860“ в Сливен

Общо 160 хил. лв. ще бъдат отпуснати за ремонт на салона на Народно читалище „Зора-1860“ в Сливен. Това решение взеха на редовна сесия днес общинските съветници, като сумата ще бъде предоставена като дарение от страна на Община Сливен.
„Безспорна е нуждата от ремонт на залата. Сградата е емблематична за Сливен и приветствам тази инициатива на ръководството на читалището. Залата е собственост на културната институция, но ние като Община не можем да останем безразлични. Предлагам да помогнем с част от разходите, свързани с ремонта. Надявам са залата да придобие по-съвременен и приветлив вид“, заяви кметът Стефан Радев.
След гласуване беше приета нова Наредба за символиката. Както БТА съобщи, измененията касаят предимно частта относно статута на ежегодните награди на Община Сливен и финансовото стимулиране на носителите. Увеличава се финансовото възнаграждение на отличените – наградите за граждански принос и „Добри Чинтулов“ се увеличават от 2000 лв. на 5000 лв., а средствата за останалите призове – от 1500 на 3000 лв. От списъка с наградите отпадат „Дамян Дамянов“ и „Сирак-Скитник“. Техният статут ще се утвърждава от кмета на общината. Наградата „Д-р Иван Селимински“ ще се връчва веднъж на три години.
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари