Общо 160 литра дизелово гориво са източени от спрял за почивка румънски тежкотоварен автомобил в Монтана

Рекламирай в beZpartien.bg

Общо 160 литра дизелово гориво са източени от спрял за почивка тежкотоварен автомобил, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Монтана.
Кражбата е станала на 3 април, на отбивка от главен път Е79 между селата Винище и Смоляновци в община Монтана. В малките часове на нощта, докато шофьорът е почивал в кабината, крадците са отворили ремаркето и са източили горивото. 
Тежкотоварният автомобил е собственост на румънска фирма. На място е направен оглед от дежурна полицейска група и е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс (НК).
От областната дирекция на полицията в Монтана съобщиха за БТА, че в края на миналата и началото на настоящата година в този участък са станали няколко подобни кражби, при всяка от които са източени между 500 и 1000 литра дизелово гориво от камиони с чуждестранни регистрации. Два пъти са залавяни групи от крадци, от които са иззети туби с източено гориво. В един от случаите е иззет автомобилът на крадците. По някои от случаите все още тече разследване, а по други то е приключено и материалите са предадени в прокуратурата.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *