Общо 171 бяха кандидат-студентите, записани за днешния редовен изпит по обща езикова култура в Тракийския университет в Стара Загора

Общо 171 бяха кандидат-студентите, заявили участие за днешния редовен изпит по обща езикова култура в Тракийския университет в Стара Загора, който се състоя едновременно в Ректората на университета в Града на липите и във факултет „Техника и технологии“ в Ямбол. Това съобщават от пресцентъра на учебното заведение. 
Кандидат-студент от Стара Загора изтегли изпитния вариант на задачите в присъствието на председателя на комисията по проверка на изпитните работи доц. Теодора Илиева, заместник-ректора по учебна и информационна дейност проф. Нели Грозева, заместник-декана на Педагогически факултет доц. Габриела Кирякова, заместник-директора на Медицински колеж доц. Катя Моллова, членове на техническата комисия, родители, квестори.   
По първата задача на изпита кандидатите трябва да редактират текст, а в рамките на втората бъдещите студенти трябваше да съставят свързан текст на тема  “Светът днес и утре”. С оценката от този изпит явилите се кандидат-студенти могат да кандидатстват за 28 различни специалности в Педагогическия факултет, Стопанския факултет и Аграрния факултет в Стара Загора и Факултет „Техника и технологии“ в Ямбол. Проф. Нели Грозева пожела на всички кандидат-студенти скоро да започнат своето обучение в Тракийския университет.
Както БТА съобщи, почти 400 кандидат-студенти от цялата страна се явиха на вчерашния изпит по химия в Тракийския университет в Стара Загора, а на изпита по биология бяха записани повече от 500 кандидати. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари