Общо 18 ученици спечелиха медали от Националното състезание „Най-добър млад строител“

Общо 18 ученици спечелиха медали от националния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“, който се състоя в София. В него участваха 16 отбора, излъчени като първенци на регионалните кръгове, съобщава на сайта си Министерството на образованието и науката (МОН).
В направлението „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ на първо място се класира Йордан Симеонов от Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“. Сребърен медал взе Полина Стоянова от Професионалната гимназия по строителство, геодезия и архитектура (ПГАСГ) „Арх. Камен Петков“ в Пловдив, бронзов – Димитър Качулски от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград.
В дисциплината „Облицовки и настилки“ първи стана Теодор Георгиев от Гимназията по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ в Ямбол, а втори – Тодор Асенов от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен Втори“ в Хасково. На трето място се класира Виктория Стойкова от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“ в София, която бе единственото момиче в дисциплината.
При направлението „Зидария“ златни медали взеха Габриела Тихева и Габриела Николова, които представляваха отбора на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен Втори“ в Хасково. Второто място бе за Даниел Ангелов и Карина Петрова от тима на Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“ в Перник, а третото място е за Иван Златев и Даниел Митев от отбора на Гимназията по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ в Ямбол.
В направлението „Сухо строителство“ на първо място са Виктор Жечев и Габриел Мечкаров от ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ в Пловдив, сребърни медалисти станаха Андрей Токар и Денис Мехмед от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ във Варна, а бронзови – Стоян Йовчев и Денис Тенев от Гимназията по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора.
Домакин на състезанието беше Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“ в София. Класираните в челните места получиха грамоти, медали, купи осигурени от МОН, връчени от директора на гимназията домакин, награди и подаръци от партньорите на състезанието, които оценяваха учениците в етапите на състезанието и на националния кръг.
Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“ е открита през 1909 г. Тя е първото и най-авторитетно учебно заведение в нашата страна за подготовка на специалисти със средно образование в областта на строителството, архитектурата, геодезията и парковото строителство. За над сто годишната й история през нейните класни стаи са минали хиляди млади хора, съградили с любов и професионализъм домовете, пътищата, мостовете, заводите, язовирите на България, се казва в информация, публикувана в сайта на училището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари