Общо 24 автентични народни песни са включени в книгата „Нямата рече 3: Йото Вакъвчето“

Общо 24 автентични народни песни са включени в книгата „Нямата рече 3: Йото Вакъвчето“ на Галина Танева. Това съобщават издателите от „Сиела“.
По думите им авторката е посветена на задачата да опази спомена за традициите, колоритния диалект, обичаите и обитателите на родното си село Устрем и околността. Тя създава истории, вдъхновени от истински персонажи и събития от периода, за който пише.
„Нямата рече 3: Йото Вакъвчето“ е трета част от поредицата, включваща още „Нямата рече. Сърцето що дума, право е“ и „Нямата рече 2: Кръвта вода не става“. Действието се развива в китното село Вакъвь в началото на XIX век, а сюжетът проследява Панайот – момче, изпратено от родителите си в новопостроения манастир „Св. Троица“.
„От малко момче той ще се превърне в трудолюбив и образован млад мъж, но по пътя му няма да го пропуснат нито несгодите, нито предателствата. Нишката на живота му ще се преплете със славните съдби на Индже, Кара Кольо и Христо войвода. Ще закрачи в такт с историята на малката Величка, която Сакар планина един ден ще познава като могъщата Велика Нямата“, допълват от „Сиела“.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари