Общо 252 машини за гласуване се транспортират към избирателните секции в Шуменско под полицейска охрана

Общо 252 машини за гласуване са получени в Шумен и ще бъдат разпределени в избирателни секции на територията на областта, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 
Оттам отбелязват, че устройствата ще бъдат доставяни и монтирани по утвърден график днес. Всяко от тях е с индивидуална пломба и се отваря от техник, определен да се грижи за монтажа и поддръжката му.
Доставката на машините се осъществява с предварително наети транспортни средства, под полицейска охрана, по девет направления в населените места. Те ще бъдат инсталирани в 252 секции. „Няма секция в областта, в която да има по-голям брой избиратели, за да се наложи монтаж на втора машина“, каза комисар Румен Симеонов, цитиран от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.
Съпроводителните полицейски автомобили и автобусите, които превозват бюлетините, тръгнаха от община Шумен точно в 12 часа. Очаква се в ранния следобед охраната в секционните избирателни комисии да бъде поета от полицията, след получаване на изборните материали, уточняват от пресцентъра на полицията в областния град.  
Оттам съобщиха още, че Областната дирекция на МВР разполага с три чисто нови полицейски автомобили. Единият е марка БМВ, а другите два – „Фолксваген“. 
Над 400 служители от МВР ще отговарят за охраната на изборните секции, за реда и спокойствието в Шуменско на изборите, както информира БТА малко по-рано днес. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари