Общо 254 са секциите в област Видин, като в 124 от тях ще се гласува и с машини, каза председателят на РИК Даниел Боянов

Избирателите в област Видин ще гласуват в общо 254 секции, като в 124 от тях ще се гласува и с машини, на предстоящите на 9 юни избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание. Това каза в Националния пресклуб на БТА във Видин председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Даниел Боянов.
В община Видин са образувани 127 секции, от тях пет са подвижни. В 93 от секциите на територията на общината ще се гласува машинно. Около 2000 са членове на секционните избирателни комисии (СИК) в областта, допълни той. 
По думите му е създадена добра организация по общини и в РИК, за да може изборният ден да протече нормално и безпроблемно. Проведени са срещи с представителите на Областната дирекция на МВР и на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Всички помещения, в които ще се провеждат изборите, са проверени и одобрени от тях. 
Приемането и обработката на протоколите в изборната нощ ще се извършва на 17 работни места в спортната зала във Видин. Ангажирани са допълнително 15 технически сътрудници, уточни Боянов.
В момента в РИК – Видин по предложения на партиите и коалициите продължават да се извършват замени на членове на СИК, както и на застъпници. Почти е завършил процесът по разпределението на бюлетините за всяка СИК и на съпровождащите ги книжа и материали, каза още председателят на РИК – Видин Даниел Боянов.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари