Общо 37 свидетели и 16 вещи лица ще бъдат разпитани по делото на Рангел Бизюрев за убийството на Митко от Цалапица

Общо 37 свидетели и 16 вещи лица ще бъдат разпитани по делото на Рангел Бизюрев за убийството на Митко от с. Цалапица. Това стана известно в рамките на днешното заседание пред пловдивския Окръжен съд. От страната на обвинението застана прокурор Борис Михов, а в ролята на повереници на пострадалите бяха адвокат Димитър Марковски, адв. Евдокия Кемалова и адв. Антоанета Николова. Функцията по защита на Рангел Бизюрев изпълнява адв. Делчо Джубелиев. 
В рамките на днешното заседание бяха предявени молби за конституиране като частни обвинители и граждански ищци от името на Минка Малинова, Атанаска Бакалова и нейната дъщеря, Руса Бакалова и Тодор Бакалов. Те предявиха искове за предявяване на обезщетение за причинени неимуществени вреди, както следва: Атанаска Бакалова и дъщеря ѝ предявяват иск за  350 хил. лв. за всяка, ведно със законната лихва; Минка Малинова – 100 хил. лв., ведно със законната лихва; Руса Бакалова и Тодор Бакалов – по 150 хил. лв., ведно със законната лихва. Общата стойност на гражданските искове възлиза на 1,1 милиона лева. 
След изслушване на пледоариите на страните, съдът уважи молбите за конституиране като граждански ищци и частни обвинители. 
С оглед на големия брой свидетели и вещи лица бяха определени четири дати за разпити – 21, 22, 23 август и 2 септември.
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе на 17 юни в съда обвинителния акт спрямо Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов. Той е предаден на съд за това, че на 20 юли миналата година в село Цалапица, община „Родопи“, умишлено е умъртвил 24-годишния младеж, като убийството е извършено с особена жестокост.
Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември миналата година той беше установен и задържан в град в Дания. На 20 март тази година беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Дания.
На 16 май Рангел Бизюрев свидетелства в Районен съд – Пловдив по делото срещу близнаците, обвинени за лично укривателство и подпомагане на Бизюрев. Тогава той посочи, че Валентин и Борислав Динкови не са нанасяли удари на Димитър Малинов. Пред магистратите той посочи, че се е сбил с момчето, защото говорил обидни и оскърбителни думи по негов адрес. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари