Общо 45 пожара са потушени в страната през последното денонощие, един човек е загинал

Общо 45 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, един човек е загинал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Данните са към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали за 187 сигнала за произшествия. 
С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: осем в жилищни сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки и три в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 31 пожара, от които: 13 в сухи треви, горска постеля и храсти и 17 в отпадъци. Извършени са 138 спасителни дейности и помощни операции, от които: девет при катастрофи в транспортни средства. Лъжливите повиквания са четири.
Вчера в 16:33 часа в пожарната във Враца е получен сигнал за пожар в къща в мездренското село Лик. Мъж на 91 години е загинал. 
На 14 юни в 09:13 часа е получен сигнал за изтичане на газ в град Костинброд. Жена на 81 години е пострадала.  
Вчера в 11:43 часа е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на автобус с 30 деца пътуващи от град Добрич за Копривщица до с. Пъдарино община Омуртаг. Вследствие на катастрофата е имало затиснато момче на 16 години. След като детето е извадено е транспортирано до лечебно заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари