Общо 493 са секциите в област Стара Загора за изборите в неделя

Общо 493 са секциите на територията на област Стара Загора, в които ще могат да гласуват жителите на областта на изборите за членове на Европейски парламент (ЕП) и за 50-то Народно събрание, насрочени за тази неделя, 9 юни. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия в 27 Многомандатен избирателен район- Стара Загора Теодора Крумова. 
Тя обясни, че в 360 от секциите, имащите право на глас ще имат възможност да гласуват както на машина, така и на хартия. А в останалите 133 гласуването ще става само с хартиена бюлетина.
БТА припомня, че в понеделник под засилена полицейска охрана пристигнаха по 280 хил. бюлетини за изборите за членове на ЕП от България, както и същия брой бюлетини, с които избирателите от областта ще упражнят правото си на глас в изборите за 50-о Народно събрание, или общо 560 хил. бюлетини за двата избора. Заедно с бюлетините пристигнаха и изборните протоколи, където членовете на секционните избирателни комисии ще нанесат резултатите от двата вота.  
Тридесет и една партии и коалиции са се регистрирали за предстоящите парламентарни избори 27-и МИР. Общият брой на кандидатите за народни представители е 321, те ще се борят за 11 места в 50-тото Народно събрание.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари