Общо 600 студенти от 40 висши училища ще участват в „Летен университет“, организиран от Националното представителство на студентските съвети

Рекламирай в beZpartien.bg

При рекорден брой участници ще започне тазгодишното 21-во издание на Националните летни студентски игри „Летен университет“. 600 студенти от 40 университета от страната ще се включат в програмата на събитието от 27 август до 3 септември в Китен, съобщават организаторите от Националното представителство на студентските съвети (НПСС).  Събитието се организира от НПСС с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, банка ДСК, „Студентски столове и общежития“ ЕАД, Медицинския университет в София, Националната спортна академия „Васил Левски“, със съдействието на спорт тото и на държавата лотария на Българския спортен тотализатор. Домакин на инициативата е хотел „Грийн парк Китен“.
Откриването на най-мащабното спортно студентско събитие в България ще е днес от 18:30 ч. в Китен, като традиционно ще бъде запален и огънят, посветен на спортните срещи между студентите. Водещ на събитието ще е Антонио Дачовски от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.
Сред официалните гости на церемониите по откриване и закриване на събитието ще бъдат министри, народни представители, ректори, представители на партниращи организации, на бизнеса, бивши лидери на организацията, кметове, както и други представители на обществеността, които ще имат възможност за запознанство и комуникация със студентите от страната.
Обученията в програмата тази година ще включват експерти от банка ДСК, които ще споделят опит с личното финансиране и реализация на младите хора, обучение за първа медицинска помощ при бедствия, аварии и катастрофи, както и други уъркшопове, част от проекта „Летен университет“. 
Още от втория ден на проекта – 28 август, студентите ще се състезават в 12 вида спорт – футбол, плажен волейбол – за мъже и жени, стрийт баскетбол – за мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос, шах и белот. 
За доброто настроение на всички участници ще бъдат подготвени и тематични вечери, които ще разкрият социалната програма за участниците в най-мащабното студентско събитие в страната. 
Закриването на проекта ще е на 2 септември с официална церемония от 18:30 ч. – на откритата сцена в хотел „Грийн парк Китен“, където ще бъдат отличени и първенците в съответните спортове.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *