Общо 613 първокласници в община Казанлък ще прекрачат утре прага на класните стаи

Рекламирай в beZpartien.bg

Общо 613 първокласници в община Казанлък ще прекрачат прага на класните стаи в утрешния 15 септември, съобщиха за БТА от пресцентъра на местната администрация. Училищата с прием в първи клас са 19, а учениците са разпределени в 33 паралелки. 
Общо 517 от първокласниците са записани в училищата в град Казанлък, а останалите – в други населени места на общината. Тази година броят на учениците в първи клас е по-висок в сравнение с предходната, когато те бяха 519, коментираха още от администрацията. 
През изминалата учебна година общо 701 седмокласници са завършили основното си образование в общината, а абитуриентите са били 474. Общият брой на учениците в община Казанлък във всички учебни форми – дневна, вечерна, самостоятелна, индивидуална и комбинирана, е почти 7 800, а децата в детските градини и дневните детски ясли в момента са 2 614. 
Всички образователни институции са изразили готовност за началото на учебната година. Те са обезпечени с учебници, учебни помагала и пособия, както и с квалифицирани преподаватели. 
За утрешния 15 септември всички 26 училища на територията на общината са подготвили празнични програми. И тази година всеки първокласник ще получи подарък от кмета Галина Стоянова, казаха още от общинския пресцентър. 
В утрешния ден официално ще бъде открит и новият корпус на Профилираната природо-математическа гимназия “Никола Обрешков”, който вече е с напълно оборудвани стаи и дава възможност на учебното заведение за едносменен режим на обучение. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *