Общо 81 служители на ОДМВР – Видин бяха наградени по случай професионалния им празник

Общо 81 служители на Областната дирекция (ОД) на МВР във Видин бяха наградени за постигнати високи резултати по случай професионалния празник на полицията и 145 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.
Наградите бяха връчени на тържествено събрание. Сред официалните гости бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, областният управител на Видин Ани Арутюнян, председателят на Окръжен съд Илия Илиев, административният ръководител на Районна прокуратура – Видин Илияна Целова, директорът на Териториална дирекция „Национална сигурност“ – Видин Драгомир Дончев. В тържеството участва и делегация на Полицейския инспекторат на окръг Долж, Румъния.
Със заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР – Видин старши комисар Петър Коцин е отличен с най-високата професионална награда „Почетен знак на МВР-І степен“. Отличието е за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните  задължения. За постигнати високи резултати в служебната дейност с „Почетен знак на МВР-ІII степен“ служебният министър е наградил началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Видин главен инспектор Малин Ницов. 
Отличията „Обявяване на благодарност“, „Писмена похвала“ и „Индивидуална парична награда“ получиха 66 служители от ОДМВР – Видин и 15 огнеборци от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Видин.
Приемете моята благодарност за професионализма и куража в изпълнение на дълга ни към обществото, за усилията ви Видинска област да бъде спокойно място с добър обществен ред и сигурност за жителите и гостите на целия регион, каза в поздравителното си слово старши комисар Петър Коцин. Гордея се, че имате сили и мотивация да се справяте достойно с изпитанията на времето, в което живеем. Пожелавам на вас и вашите семейства радост, благополучие и успехи, допълни още директорът на полицията във Видин.
За мен е чест да засвидетелствам своето уважение и признания за безспорния ви професионализъм и всеотдайност, с които изпълнявате служебните си задължения. Приемете моята благодарност за денонощния труд, с който осигурявате защитата, спокойствието и сигурността на всеки гражданин, каза директорът на РДПБЗН – Видин комисар Стилиян Пешев. Той пожела на служителите здраве, сили и увереност, а на техните близки търпение и подкрепа.
Поздравителни адреси бяха връчени от кмета на община Видин, областния управител на област Видин и държавни и обществени институции, както и от Полицейския инспекторат на окръг Долж от Румъния. 
Професионалният празник на МВР се отбелязва на 5 юли с решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г., сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. На тази дата се отбелязва годишнина от издаването на Указ 1 от княз Александър I, с който се създава Министерството на вътрешните работи на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ Министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари