Общо дванадесет кандидатки ще се борят за титлата „Царица на Августиада“

Рекламирай в beZpartien.bg

Дванадесет претендентки ще се борят за титлата „Царица на Августиада“ който е част от събитията на единадесетия Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2023. Това става ясно от публикация на претендентките на официалната фейсбук страница на конкурса. Кандидатките са на възраст между 17 и 22 години. 
Момичетата, които ще премерят сили за титлата „Царица на Августиада“,  ще бъдат част от шествието, което ще премине по пешеходната зона на Стара Загора днес при откриването на тазгодишното издание на форума. Традиционно в него дефилират участващите във фестивала винарни и други изложители, шеф готвачи от ресторанти в Стара Загора и възпитаници на Професионалната гимназия по обществено хранене „Райна Княгиня“, фолклорна група от Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“, Държавен куклен театър Стара Загора, Общинският духов оркестър и др. Те ще се движат по бул. „Цар Симеон Велики“, бул. „Методи Кусев“, ул. „Лубор Байер“, до  Античната улица, след което ще започне официалното откриване на фестивала. Планирано е за 18:30 часа, на сцена на Античната улица, след края на дефилето.
Изборът на Царица на Августиада 2023 започва същата вечер от 20:30 на специално построената сцена на Античната римска улица в центъра на града.
Организаторите са подготвили онлайн гласуване за „Момиче на публиката“. В специален албум във фейсбук страница на събитието всеки потребител може да даде своя глас за едно от момичетата, което ще получи това отличие. „Харесайте снимката на най-достойната за короната на Царица на публиката на Августиада 2023“, призовават организаторите. 
През миналата година Царица на Августиада 2022 година стана старозагорката Ивайла Ушева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *