НачалоСвятОбвиненият в шпионаж в полза на Русия германски офицер, обяви, че е...

Обвиненият в шпионаж в полза на Русия германски офицер, обяви, че е невинен

Бивш офицер от германса армия е обвинен в шпионаж в полза на . На днешното заседание на а в Дюселдорф той отхвърли тежките обвинения, които му бяха повдигна, че бил агент на руското военно разузнаване, предаде ДПА.

Макар и мъжът действително да е предавал информация, тя „не е била толкова ценна, колкото се твърди“, каза адвокатът на 65-годишния офицер от резерва. Той заяви, че обвиняемият не е действал като таен агент и че трябва да бъде признат за невинен. „От негова гледна точка това е било мисия в полза на мира“, каза адвокатът и допълни, че клиентът му е бил воден от благородни подбуди и е искал да подобри отношенията между Германия и Русия, предаде .

Според та обвиняемият през 2014 г. е започнал да предоставя сведения на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Русия. Заплашват го до десет години затвор за шпионаж. Прокуратурата смята, че престъплението е предизвикано от симпатиите на обвиняемия към Русия. Той бил разкрит, след като започнали да го канят на официални руски събития, като ример Московската конференция по сигурността. Германското военно контраразузнаване е разкрило дейността му през 2018 г.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО