Обвиниха Димитър Стоянов в хулиганство и закана за убийство

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност журналиста Димитър Стоянов за хулиганство и за закана за убийство с боен пистолет, предаде БНТ.

По-рано вчера стана ясно, че съдът е потвърдил като законна заповедта за арест на Стоянов, който бе задържан след спречкване с друг мъж, впоследствие оказал се служител на НАП.

Съдът реши Стоянов да бъде освободен от ареста. Обвинението на прокуратурата идва на по-късен етап.

„След подаден сигнал за възникнал конфликт между две лица, в Пето РУ – София е образувано по неотложност досъдебно производство. В хода му е установено, че на 22.04.2024 г. около 18,00 часа на ул. „Васил Петлешков“ в столицата обвиняемият Д.С. се заканил с убийство на П.Л., като е насочил боен пистолет към главата му. Заканата възбудила основателен страх у мъжа.

Установено е, че действията на Д.С. са непристойни, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като освен, че е извадил боен пистолет на обществено място, същият е нанесъл и множество удари с крака и ръце в областта на главата и тялото на П.Л. Обвиняемият е отправял и множество обидни квалификации по адрес на мъжа, като се е заканил, че „ще му разбие главата“, се казва в съобщението на прокуратурата.

До момента в хода на разследването са разпитани свидетели, също така е извършено и претърсване в дома на Димитър Стоянов, при което са установени и иззети два броя бойни пистолета и една карабина. Наблюдаващ прокурор е дал указание за изготвянето на три експертизи – видео-техническа, балистична и съдебно-медицинска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари