НачалоБългарияОбвиниха шофьора на сръбския автобус за непредпазливост

Обвиниха шофьора на сръбския автобус за непредпазливост

- е привлякла о обвиняем шофьорът на сръбския автобус – Д.К., на 40 г., също гражданин на Република Сърбия, за та, която се случи вчера надвечер на автомагистрала „Тракия“ на Стара Загора.

Обвинението е за нарушаване на правилата за движение по пътищата – чл. 20 от Закона за движение по пътищата – „водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни , които управляват“, и с това по непредпазливост причинил средни телесни повреди на повече от едно лице“

Конкретно обвинението е за причиняване на телесни повреди на 12 деца на възраст от 6 до 16 години и на двама възрастни – престъпление се квалифицира по чл.343, ал.3, б.“а“ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок до с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да му бъде поискана мярка за постоянно задържане под стража.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Уредът е отчел нулеви резултати.

И в момента продължават действията по разследването под надзора на Районна -Стара Загора. Приобщават се писмени , назначават се .

Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Припомняме, че по свидетелски показания шофьорът се е опитал да нагласи седалката до него по време на движение, затова и автобусът се е отклонил и е излязъл от лентата си на движение на 217 км. на АМ „Тракия“. 28 души пострадаха при катастрофата, половината от тях леко, но 14 души се наложи да бъдат приети в болница. Две от децата вече се лекуват в Пирогов в тежко състояние, на един възрастен кракът му беше ампутиран.

По-леко ранените деца и възрастни бяха извозени до ГК Калотина, където ги поеха от сръбските медицински служби.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО