Очаква се новият мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра – Роман да е готов до края на април, съобщиха от АПИ

Рекламирай в beZpartien.bg

До края на април се очаква да е готов новият мост в с. Горна Кремена на път III-103 Мездра – Роман, в област Враца, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Изпълнител на проекта е „Гарант-90-Цонев и сие“ ООД, избран след проведена процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП). Договорът е на стойност 349 736,27 лв. без ДДС и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, се посочва още в информацията.
От АПИ уточняват, че старото съоръжение е премахнато, изпълнени са фундаментите на новия мост, стоманобетонните устои, крила, габиони и част от обратния насип. Предстои монтиране на стоманобетонови греди, изливане на пътната плоча и асфалтови дейности. Строителството може да приключи до края на април при мобилизация на изпълнителя и добри метеорологични условия в следващите седмици. Новото съоръжение ще е с две ленти за движение и тротоари от двете страни с парапети.
Пътят между Мездра и Роман осъществява пряка връзка между областите Ловеч и Враца. Отсечката през село Горна Кремена бе един от обходните маршрути за превозни средства над 3,5 тона при ограничаването на движението през миналата година по път I-1 в участъка между Мездра и Лютидол за модернизирането на трасето от първокласния път.
БТА припомня, че в средата на април се предвижда движението между Мездра и Ботевград отново да бъде ограничено за довършване на изграждането на двете нови ленти на отсечката от път Е-79. При затварянето движението на тежкотоварни камиони през с. Горна Кремена ще се възобнови. Мостът бе затворен през лятото на миналата година, след като парапетът му бе бутнат от извънгабаритен товар и насипът от едната му страна започна да се свлича.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *