Очаква се парламентът да изслуша утре председателя на НСИ във връзка с показатели, свързани с действията на правителството за приемане на еврото

Рекламирай в beZpartien.bg

Парламентът ще изслуша председателя на Националния статистически институт Атанас Атанасов във връзка със статистическите показатели, имащи отношение към предприетите действия на правителството на Република България за приемане на еврото и влизане в еврозоната. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на Народното събрание, публикувана на сайта на институцията.
В проекта на дневен ред е и Национална стратегия за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност (2023-2034) с проект на решение.
Очаква се народните представители да разгледат на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.
Проектопрограмата включва второ четене на промени в Закона за Министерството на вътрешните работи, както и първо четене на изменения в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.
В проектопрограмата е също така законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) относно подновяване определянето на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа (РЦОНКН) като център от категория 2 под егидата на ЮНЕСКО в София, Република България, подписано на 11 ноември 2023 г.
Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за администрацията.
Първа точка в петък се очаква да бъде изслушване на председателя на Съвета за електронни медии Соня Момчилова  относно рекламни съобщения свързани с хазартни игри в радиото и телевизията. Предвиден е и редовен парламентарен контрол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *