Очакванията ми за летния сезон са много добри, коментира служебният министър на туризма Евтим Милошев

Очакванията ми за летния сезон са много добри, коментира служебният министър на туризма Евтим Милошев в предаването „На фокус с Лора Крумова“ по Нова телевизия.
Той посочи, че три от 20-те му работни дни като служебен министър са били точно по Черноморието, където е бил на инспекция и се е срещнал с местната власт и с областните управители. 
Милошев каза, че мостът Царево – Ахтопол е възстановен, а по моста между Царево – Василико се правят само довършителни работи, които би трябвало всеки момент да приключат. Със сигурност до началото на юни, когато започне сезонът, ще бъде оправен и той, добави министърът. 
Той съобщи, че има идея междуведомствената комисия, създадена след наводненията в района на Царево миналата година, да бъде запазена като постоянна.  
Евтим Милошев каза, че подкрепя инициативата за повече линии към летището в Бургас. Той поясни, че амбицията е да се направят постоянни линии с повечето европейски държави. Това е нещо, което може да даде целогодишен характер на туристическия поток към морето, смята служебният министър. Той посочи също, че увеличаването на капацитета на ГКПП „Малко Търново“ е стратегическа задача.
Евтин Милошев коментира, че е поканен за служебен министър на туризма лично от премиера Димитър Главчев. „Това правителство наистина е „сираче“, всички политически партии и г-н президентът абсолютно се дистанцираха от него“, смята той. 
България има нужда да се управлява от редовни кабинети, зад които стои сериозно мнозинство и концепция, каза още Милошев. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари