Одобрени са допълнителни разходи по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби

Министерският съвет прие постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2024 г. за изплащане на стипендии и на еднократно финансово подпомагане по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2024 г. Това съобщи правителствената пресслужба.
Одобрените финансови средства са в общ размер 359 880 лв. От тях средства в размер на 244 620 лева, разпределени по общини, предназначени за изплащане на стипендии на ученици от общинските и частните училища; средства в размер на 115 260 лв., разпределени по училища, предназначени за изплащане на стипендии и еднократно финансово подпомагане на ученици от държавните спортни училища, финансирани от Министерството на младежта и спорта.
Необходимите средства се осигуряват за сметка на предвидените за тази цел разходи по централния бюджет за 2024 г.
БТА припомня, че през юни т.г. Министерският съвет одобри 327 780 лв. за стипендии на ученици с изявени дарби от държавни, общински и частни училища. Със средствата се осигурява финансово стимулиране на 304 ученици от общински образователни институции, на седем на деца от частни училища и на 105 на талантливи ученици от държавни училища. Това съобщи тогава правителствената пресслужба.
Подкрепата се осъществява съгласно Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2024 г., която е приета с постановление на Министерския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари