Одобрени са още 21 двойки за финансиране по донорската инвитро програма на Столична община

Одобрени са още 21 двойки за финансиране на инвитро процедури с донорски яйцеклетки по Програмата „Инвитро“ на Столична община (СО). Това се посочва на интернет страницата на общината.  
Кандидатствалите двойки са били 28. 
Решението за одобрените двойки е взето на последното заседание на специалния Програмен съвет, разглеждащ документите на кандидатствалите двойки, уточняват от СО.  
В Съвета участват акушер-гинеколози от двете общински Акушеро-гинекологични болници „Св. София“ и „Шейново“, общински съветници от различните политически групи, представители на дирекциите „Здравеопазване“ и „Финанси“, на отдел „Правна координация“ на Столична община, поясняват от СО.  През първата половина на годината благодарение на общинската донорска инвитро програма са се родили седем деца, от които четири момичета и три момчета, припомнят от Общината. От откриването на „Инвитро“ програмата в края на 2015 г. досега родените бебета са общо 53. 
Общо 100 000 лв. са предвидени тази година в бюджета на СО за финансиране на инвитро процедури с донорски яйцеклетки, посочват още от Общината. 
Подробната информация за „Инвитро“ програмата  е достъпна на сайта на СО.  
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари