Оглед за опасни дървета и клони и паднали стълбове вследствие на разразилата вчера буря разпореди кметът на Ловеч

Оглед за опасни дървета и клони и паднали стълбове и кабели вследствие на разразилата се в късния следобед вчера (3 юни) буря разпореди тази сутрин кметът на Ловеч Страцимир Петков. На много места все още няма и ток. Екипите на Общината, „Еко“ и „ЕРМ Запад“ са на терен още от снощи, работата по разчистването на паднали дървета и клони и възстановяването на електрозахранването продължава без прекъсване, съобщават от общинската администрация. 
Най-сериозно е положението в село Радювене. Там Петков назначи комисия за оглед на щетите. По информация на кмета на населеното място Игнат Игнев повече от сто абонати са без електричество, над десет са падналите дървета, като е бил блокиран снощи докъм 20:00 часа и пътят от селото до Ловеч. Има отнесени частично покриви на жилищни и селскостопански постройки, пострадал е и покривът на кметството. На три улици от пороя е изнесена настилката.
В Ловеч на бул. „Мизия“ паднала топола препречи и двете платна, както и пешеходната алея. Движението беше спряно за три часа, екипите на „Еко“ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, с помощта и на граждани, премахнаха дървото. И на други места в града пороят събори дървета и изпочупи клони.
До бл. 211 имаше паднал стълб, вследствие на което ж.к. „Здравец“ остана без улично осветление.
По данни на „ЕРМ Запад“ без електрозахранване заради скъсани проводници от паднали дървета и клони към момента освен в Радювене са единични адреси в Александрово, Брестово, Горан, Дойренци, Дренов, Лисец, Ловеч, Пресяка, Скобелево, Слатина, Умаревци. В кварталите „Продимчец“ и „Гозница“ счупени стълбове са довели до спиране на тока, в по-голямата им част вече захранването е възстановено. Електроразпределителното дружество продължава работата по отстраняването на авариите. 
И днес „Еко“ разчиства шахтите от наноси и листа, премахват се опасни клони, почиства се покрай контейнерите.
Няма пострадали или бедстващи хора.
От Областната дирекция на МВР в Ловеч информираха, че служителите на пожарните в областта са реагирали общо на 21 сигнала след вчерашната буря. Почти всички са за отстраняване на паднали дървета от пътно платно.           
Както БТА съобщи, в областния град за около 40 минути са паднали 28 литра на кв. метър дъжд, което е три пъти над нормата. В града имаше и лека градушка – около 4 мм, както и силни пориви на вятъра – над 16 метра в секунда, в периода между 17:00 и 18:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари