Огнеборци обезопасиха горяща газова бутилка във Върбица, забравена храна на котлон предизвика пожар в жилище в Шумен

Огнеборци обезопасиха горяща газова бутилка във Върбица, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 
В 10:42 часа вчера е приет сигнал за проблем с газова бутилка. Към ул.“ Васил Априлов“ във Върбица е насочен екип за оказване на техническа помощ. На място огнеборците установили, че по средата на пътното платно има горяща газова бутилка. Изяснено било, че е била препълнена и пламъците тръгнали след техническа неизправност. Бутилката била обезопасена, изгасена и оставена на открито.
В 22:33 часа снощи в дежурната част на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен е приет сигнал за пожар в жилище на ул. „Марица“ в града. Към адреса е бил насочен противопожарен екип. На място огнеборците установили, че пламъците на тераса на седми етаж тръгнали след забравена храна върху нагревателен уред. До пристигане на екип собственикът на жилището успял да погаси пламъците. Унищожена е готварска печка и аспиратор, стъклопакет, опушени са около 15 кв.м. стени. Жилището било спасено от опожаряване, съобщават още от пресцентъра на полицията в Шумен.
Оттам допълват, че през последните 24 часа дежурните противопожарни и спасителни екипи са реагирали на пет сигнала за произшествия, допълват от пресцентъра на полицията. 
Комплекс от мерки за опазване на селскостопанската продукция от пожари по време на тазгодишната жътвена кампания са предприети в Шумен, както съобщи БТА по-рано днес. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари