Около 150 човека във Враца получиха безплатна консултация, свързана с хипертонията

Около 150 човека са минали през информационния пункт, организиран от Община Враца по повод Деня за борба с хипертонията – 17 май. Акцията се състоя вчера и днес и бе със съдействието на Българския Червен кръст във Враца. Като доброволци участваха председателят на областната организация на общопрактикуващите лекари д-р Миленков, собственикът и управител на Първа частна манипулационна Илонка Петрова и преподавателят в Медицинския университет във филиал Враца доц. Калина Стефанова заедно със студентите, съобщи за БТА сътрудникът на кмета на община Враца по „Здравеопазване и социални дейности“ Вероника Ценова.
Освен измерване на кръвното налягане гражданите получаваха и консултации от медицинските специалисти. На желаещите бяха раздавани и безплатни тестове за рак на дебелото черво, тъй като община Враца участва в националната скринингова кампания за рак на дебелото черво на Фондация „Лъчезар Цоцорков“, обясни още Ценова.
Превенцията е изключително важна не само за по-възрастните хора, но и за младите, които са склонни да неглижират профилактичните прегледи и изследвания, но чрез тях могат да се хванат ранните симптоми на много заболявания, коментираха за БТА и доброволците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари