Около 300 полицаи в област Видин са ангажирани за спокойното протичане на изборния ден

Около 300 служители на МВР участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии (СИК) и районната избирателна комисия (РИК) във Видин. Оперативният щаб в Областната дирекция (ОД) на МВР работи в координация и постоянна комуникация с всички институции, ангажирани с изборния процес. Това съобщиха от дирекцията на полицията.
От там допълват, че изборният ден в област Видин е започнал в спокойна обстановка. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.
От видинската полиция припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени граждани и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Сигнали за нарушения, съотносими към отговорностите на вътрешното министерство в изборния процес могат да се подават на денонощната телефонна линия 02/90 112 98 и на e-mail: izbori@mvr.bg, както и в ОДМВР – Видин на тел.: 094/600 166. 
В днешния изборен ден гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Видин, Районните управления в Белоградчик и Кула ще работят от 8:30 до 19:00 часа. Служителите ще издават удостоверения (при изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. Удостоверение се издава само след приемане на заявление за издаване на лична карта. От 4-ти до 8 юни включително са били издадени общо шест удостоверения за гласуване, уточниха от полицията във Видин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари