Около 46 млн. лв. са инвестирани в пристанищната инфраструктура, каза в Бургас служебният министър Георги Гвоздейков

Около 46 млн. лв. са инвестирани в проекти свързани с пристанищната инфраструктура, над 100 милиона са инвестициите само в регион Бургас. Прави впечатление, че Бургас се разраства в правилна посока и е конкурент на много европейски градове. Това каза пред журналисти днес в Бургас служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Той посочи, че България трябва да благодари за солидарността на другите страни членки, и затова което конкретно получава като финансов ресурс – да инвестира в транспортната инфраструктура и свързаност.
Министърът отбеляза, че особено важен е проектът, който ще осигури връзка от Бургас за Варна. Това е жизнено важен и очакван пътен възел, който ще осигури много по-добра свързаност със северното Черноморие, коментира той. Гвоздейков каза, че Бургас има огромен потенциал да развива летище „Сарафово“ и да продължи да развива капацитета си като туристическа дестинация. Той заяви, че министерството ще положи максимум усилия и ще подкрепи всяка една идея на региона, на общините от областта, която е свързана с развитието на туризма.
В Бургас министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков участва в заключително информационно събитие по Оперативна програма (ОП) „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020. Събитието се проведе на площад „Тройката“. По време на информационното събитие на голяма екран бяха показани постигнатите резултати по оперативната програма, която приключи в края на миналата година. Бяха презентирани темите за екологично чист транспорт, грижата за природата и развитието на Бургас с общи проекти.
В събитието участваха представители на Европейската комисия, на министерството на транспорта и съобщенията, кметът на Бургас. Преди това представители на Европейската комисия засадиха дърво на площад „Тройката“.
На самия площад имаше празничен концерт. Кулминацията в него бе ефектно шоу с дронове. На сцената на площад „Тройката“ за доброто настроение на бургазлии и гостите на морския град пяха детски хор „Милка Стоева“, поп певицата Вал и музикална група „Камино бенд“. Водещ на концерта бе Драгомир Симеонов.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари