Окръжна прокуратура – Габрово води разследване на трудова злополука, в резултат на която е загинал 62 – годишен мъж

Под ръководството на Окръжна  прокуратура – Габрово се води разследване за трудова злополука, в резултат на която е настъпила смъртта на 62-годишен мъж. Това съобщават от Окръжна прокуратура – Габрово. 
Около 8:40 часа днес, в цех в гр.Габрово, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правнорегламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, свързана с работа с мотокар, е причинена смъртта на Г. Б., на 62 години, от град Габрово, информират от прокуратурата. 
Неотложните следствени действия са извършени от екип на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Габрово (ОСО при ОП – Габрово). Назначена е съдебномедицинска експертиза. Предстои назначаване на експертиза по безопасност и охрана на труда за изясняване на причините и механизма на деянието. Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово, допълват от ОП-Габрово.
БТА припомня, че в началото на месеца в Габрово отново при трудова злополука почина технически служител на мобилен оператор при токов удар. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари