Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър от Цалапица

Рекламирай в beZpartien.bg

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица.
Според съдебния състав до момента по делото са извършени голям обем процесуално-следствени действия, сред които множество разпити, огледи, изземвания на веществени доказателства, съдебни експертизи, дори следствен експеримент, които дават обосновано предположение, че именно Бизюрев е извършил престъплението, в което е обвинен. Обвинението срещу Бизюрев предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда и доживотна присъда без право на замяна. Бизюрев много скоро след деянието е напуснал страната и се е укривал до 29 ноември миналата година, когато е арестуван в Кралство Дания, посочи съдията и допълни, че предвид това е на лице реална опасност той да се укрие отново. Възможно е и да попречи на разследването и да повлияе на свидетелите, смята съдът.
Защитникът на Бизюрев Димитър Георгиев поиска от съда „домашен арест“. Той посочи, че Бизюрев е дал подробни показания при петчасовия разпит днес и е обяснил, че в нощта на 20 юли е поискал да се види с Димитър, тъй като е чул, че предния ден Малинов му е отправил обиди. На срещата е бил и единият от близнаците Динкови, Борислав. Пред журналисти юристът коментира, че Бизюрев твърди пред разследващите, че е нанесъл четири удара в торса на Димитър Малинов, но не и по лицето, а близнаците не са участвали в боя. Адвокатът отказа да коментира кой и как е заровил тялото с мотива, че има друг съдебен процес в тази връзка. В същото време свидетел твърди, че е имало и два удара в областта на главата, стана известно в съдебната зала. Георгиев поиска обвинението да бъде прецизирано и да бъде квалифицирано като инцидент.
„Как Митко има изкъртени зъби и как се закопа, какъв инцидент е това“, каза пред журналисти майката на Димитър Атанаска Бакалова. По думите ѝ трябва да бъдат извършени качествени разпити и разследване, защото всички са участвали в убийството.
В съдебната зала прокурорът по делото Бойка Лулчева съобщи, че тройната съдебномедицинска експертиза е показала, че смъртта на Димитър е настъпила от асфикция – задушаване, след като е бил счупен носа му. 
Решението на Окръжния съд не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.
Рангел Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20 юли миналата година в с. Цалапица умишлено е умъртвил Димитър Малинов, на 24 г., а убийството е извършено с особена жестокост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *