Окръжният съд в Търговище потвърди мярка „задържане под стража“ за мъж, причинил телесна повреда на майка си и бившата си съпруга

Окръжният съд в Търговище потвърди мярка „задържане под стража“ за мъж, причинил телесна повреда на майка си и бившата си съпруга. Това съобщи говорителят на съда Десислава Здравкова. 
Към наказателна отговорност е привлечен 29-годишен мъж, за когото е установено, че на 1 май тази година в условията на домашно насилие е причинил лека телесна повреда на майка си, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на челото, с хематом, кръвонасядания по гърба и гръдния кош, причинили ѝ болки и страдание без разстройство на здравето, посочиха от съдебната институция.
Той е бил привлечен като обвиняем за извършени четири отделни престъпления срещу майка си и бившата си съпруга. Обвиненията са за принуда към блудствени действия и телесна повреда, като се отнасят и за двете потърпевши. 
От съда припомнят, че на 4-ти май тази година Районният съд в Попово постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.С., която беше потвърдена от Окръжния съд в Търговище. Мъжът е осъждан за грабеж и в изпитателния срок извършва процесното деяние. Близо два месеца по-късно защитата поиска изменение на мярката в по-лека, което искане Поповският районен съд остави без уважение.
Б.С. е осъждан за извършен грабеж, има висящо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества и друго – за незаконно притежаване на оръжие. Обвиняемият не работи, няма трайни трудови навици. Има навика да излиза в страни от Западна Европа, предимно в Италия, но няма яснота с какво се занимава там. При задържането му в него са намерени големи парични суми различна валута с недоказан произход, допълниха от съда. 
Предвид тези обстоятелства и реалната опасност да се укрие или извърши друго престъпление, съдът днес потвърди определението на Поповския районен съд и остави без уважение жалбата. Определението на Окръжен съд – Търговище не подлежи на обжалване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари