Окръжният съд във Враца остави в ареста мъжа, пребил и заплашил с убийство жена си

Троен състав на Врачанския окръжен съд днес е оставил в ареста мъжа с повдигнати три обвинения, включително за нанасяне на средна телесна повреда на съпругата му в условията на домашно насилие, съобщиха от съдебната институция. Определението е окончателно. Съдът е оставил без уважение внесената от обвиняемия С.Д. жалба срещу задържането му под стража, определяйки, че преценката на Районен съд-Враца е правилна.
Срещу С. Д. прокуратурата повдигна три обвинения: за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, като е нарушил забраната да приближава съпругата си А. М. на по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца; за закана за убийство спрямо нея; за това, че ѝ е причинил средна телесна повреда в условията на домашно насилие. За първото престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба до 5000 лева, за второто престъпление наказанието е „лишаване от свобода“ до 6 години, а за третото – „лишаване от свобода“ за срок от 2 години до 10 години.
БТА припомня, че С.Д. бе задържан след като нападна, преби и заплаши с убийство жена си. Жертвата е с временна опасност за живота.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари