Окръжният съд във Враца потвърди задържането под стража на жената, нападнала мъжа си в условията на домашно насилие

Врачанският окръжен съд потвърди оставането в ареста на жена, обвинена за закана с убийство и причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха от съдебната институция. Троен състав на съда е разгледал жалбата на К. И. и е определил постановената от Районен съд – Враца мярка за неотклонение „задържане под стража“ като правилна и законосъобразна. Съдебният състав е приел, че е налице реалната опасност К. И. да извърши престъпление, освен това тя е осъждана и настоящите две деяния, в които е обвинена, са извършени в изпитателния срок на предходното ѝ осъждане. 
За двете престъпления, за които е привлечена като обвиняема, се предвиждат следните наказания – за закана с убийство – „лишаване от свобода“ за срок до шест години, а за причиняването на лека телесна повреда в условията на домашно насилие – „лишаване от свобода“ до три години, уточниха още от съдебната институция.
К. И. бе задържана, след като нападна във врачанския кв. “Бистрец“ мъжа, с когото живее на семейни начала и му нанесе прободна рана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари