Окуражаваме предприемаческото мислене още от ранните ученически години, каза зам.-министърът на образованието Наталия Митева

В основата на предприемаческото мислене е решаването на реални проблеми, което Министерството на образованието и науката (МОН) ще окуражава още от ранните детски години чрез въвеждане на нови методи на преподаване. Те включват развитие на STEM обучение, интегриране на различни предмети, проектно базиран подход. Това съобщи служебният заместник-министър на образованието и науката Наталия Митева на конференцията „Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това“, която се състоя в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), цитирана от пресцентъра на МОН.
Митева отбеляза, че предприемаческото мислене трябва да се развива като хоризонтална компетентност във всички учебни дисциплини.
Заместник-министър Наталия Митева запозна участниците във форума и с възможностите за финансиране на стартиращи предприятия на студенти и докторанти през програмата „Образование“.
Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров също представи възможностите за стимулиране на предприемачеството, които предоставя висшето училище, включващо стартъп хъб и менторство за млади предприемачи.
Събитието беше инициирано от заместник-председателя на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз, шенгенското пространство и еврозоната Деница Симеонова. В него участваха и председателят на цифровия иновационен хъб „Тракия“ Християн Даскалов и доц. Коларов, ръководител на катедрата „Предприемачество“ в УНСС, и председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари