НачалоСвятОпашки пред супермаркети в Турция след инструкции на Ердоган да намалят цените...

Опашки пред супермаркети в Турция след инструкции на Ердоган да намалят цените на основни стоки

Голяма навалица се образува в първия ден от намаляването на те в супермаркетите на земеделските кооперативи в Турция съобразно инструкциите, които преди няколко дни даде ът Реджеп Тайип Ердоган, предаде турса частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Граждани чакаха на опашка пред магазините от веригата още преди началото на работното време, за да се възползват от по-ниските цени на някои продукти.

Цените на десетки основни потребителски си бяха намалени в съответствие с указанията на държавния глава, който обеща, че в магазините на кооперативите за земеделско кредитиране бързо ще бъде осигурено поевтиняване на 30-40 различни продукта.

След изказването на Ердоган кооперативите обявиха, че от 15 август свалят в супермаркетите си цените на над 30 продукта. Сред тях са макарони, брашно, ориз, боб, масло, мляко, месо, яйца, мед, кафе, а така също и редица препарати за пране и почистване, отбелязва държавната телевизия ТРТ Хабер.

Кооперативите за земеделско кредитиране имат около хиляда магазина за хранителни стоки в страната.

Миналия месец Турция отчете инфлация от близо 80 на сто на годишна база. Данните на Турския статистически институт (Тюркстат) за юли показват, че равнището на инфлацията е нараснало с 2,37 процента в сравнение с предходния месец, а спрямо юли 2021 г. инфлацията се е повишила с цели 79,60 на сто.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО