НачалоИкономикаОПЕК+ намалява добива със 100 000 барела дневно през октомври

ОПЕК+ намалява добива със 100 000 барела дневно през октомври

Страните от Организацията на страните износителки на петрол (ОП) и съюзниците им, начело с , днес постигнаха споразумение за малко понижение на добива на черно , в опит да повишат те му, които падат на фона опасенията от забавяне на икономическия растеж, информира Ройтерс.
Производителите ще намалят добива на петрол със 100 000 барела на ден през октомври, което представлява само 0,1 процент от търсенето на черно злато в глобален мащаб. Те се договориха, че преди следващата им , насрочена за 5 окотомври, може да „се срещнат по всяко време, за да балансират добива на петрол“, отбелязва Ройтерс.
„ОПЕК+ се притеснява от продължителна нестабилност на цената (на петрола), предизвикана от очакванията за слаб растеж (на та), понижено търсене и нови ограничителни мерки в Китай срещу разпространението на Ковид-19, както и поради несигурността, която се създава около потенциалното ядрено споразумение на с Иран и опитите за налагане на ценови тавани за продажбите на руски петрол“, заяви Матю Холанд, анализатор в консултантса компания „Енерджи аспектс“ (Energy Aspects).
 
 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО