Операта „Вълшебната флейта” ще бъде представена на сцената на Летните музикални празници във Видин

С операта „Вълшебната флейта” от Моцарт продължават Летните музикални празници, които бяха открити на 5 юли във Видин. Спектакълът ще бъде представен на открито тази вечер пред „Стамбол капия”. Диригент е Григор Паликаров. 
В спектакъла участват млади хора, работили с проф. Иванка Нинова, и съставът е на едно прекрасно, европейско ниво, каза диригентът. Шедьовърът на Моцарт, тази вълшебна приказка, ще бъде представена от сърцати млади хора, които са вложили много труд и енергия, като са навлезли дълбоко във философската тематика на произведението. Колкото музиката е лесна и приятна за слушане, толкова в нея има идеи и послания. „Вълшебната флейта“ ще бъде вълнуващ спектакъл с много послания, енергия и младежки заряд, допълни той. Логично е на пръв поглед мюзикълите да са по-интересни за днешната публика, но шедьоври като „Вълшебната флейта” понякога имат да кажат повече и това не трябва да се забравя, отбеляза маестро Григор Паликаров.
Летните музикални празници във Видин бяха открити с изпълнението на сценичната кантата „Кармина Бурана” от Карл Орф. На сцената си партнираха музикантите от оркестъра на Симфониета -Видин, Академичния хор на филхармония „Олтения“ от град Крайова (Румъния) и солистите Елена Мишинова, Александър Крунев и Андрея Мирчев. Диригент беше Свилен Симеонов.
На 7 юли празниците ще завършат с мюзикъла „Бодигард”, който е съвместен проект на Симфониета-Видин и Държавна опера – Варна. Солисти са Орлин Горанов, Нора Караиванова и Манал Ел Фейтури. На диригентския пулт застава Страцимир Павлов.
Тази година Летните музикални празници преминават под знака на 75-годишнината на Държавен симфоничен оркестър – Видин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари